Bladblazer

Bladblazers in Elshout en omgeving


In de herfst is deze tuinmachine van vele hun beste vriend. Tuinen, opritten, trottoirs en grasvelden worden snel bladvrij wanneer je een bladblazer gebruikt. Maar wat is nu de bladblazer die het best bij jouw gebruik past? Er zijn twee soorten bladblazers: benzine bladblazer en elektrische bladblazers.
 

Benzine bladblazers

De benzine bladblazers die De Langstraat Tuinmachines in het assortiment heeft, zijn van Dolmar. Deze benzine bladblazers hebben een moderne 4 takt motor, waardoor ze stil, krachtig en zuinig zijn. De tuinmachine heeft een vlotte start door de opvoerpomp. Daarnaast worden deze bladblazers bij ons standaard geleverd met een platte blasmond voor het blazen van natte bladeren. Deze bladblazers zijn geschikt voor Euro 95 loodvrije benzine.

Bij De Langstraat Tuinmachines hebben wij ook een bladmachine ter beschikking die op de rug kan worden gedragen. Deze is geschikt voor professioneel gebruik en werkt uiterst zuinig: 90 minuten voltijds doorwerken met 1 tank. Bovendien is deze bladblazer op benzine stil en erg schoon. Zo stoot hij 60% minder uit dan de wettelijke norm is.


Elektrische bladblazers

Elektrische bladblazers (230 volt) maken minder herrie en vereisen minder onderhoud dan de benzine bladblazers. Het voordeel hierbij is dat je nooit de deur uit moet om brandstof te halen. Het nadeel is dat je altijd in de buurt van een stopcontact moet zijn om een 230 volt bladblazer te kunnen gebruiken. De elektrische bladblazer wordt aanbevolen voor kleinere oppervlakten; de benzine bladblazer is geschikt voor grote oppervlakten.
 

Onderhoud bladblazer

Bladblazers worden niet het hele jaar door gebruikt. Omdat deze tuinmachine lang stilstaat, is goed onderhoud erg belangrijk. Zo wordt slijtage tegengegaan en wordt de levensduur verlengd. 

Het onderhoud van een benzine bladblazer en een elektrische bladblazer verschilt. Een benzine bladblazer dient na gebruik eerst gecontroleerd te worden op loszittende of beschadigde onderdelen. Als je op zulke onderdelen stuit, is het verstandig om de tuinmachine na te laten kijken door een specialist. De rest van de bladblazer kan worden gereinigd met een vochtige doek en wat schoonmaakmiddel. Vergeet hierbij niet de luchtfilter ook schoon te maken. Als laatste is het belangrijk om de motorolie en benzine te controleren. Als er te weinig motorolie in de tuinmachine zit, moet deze bijgevuld worden. Wordt dit niet gedaan, dan kan dit zelfs onherstelbare schade opleveren.

Elektrische bladblazers zijn makkelijker in onderhoud, omdat je niets te maken hebt met motorolie en benzine. Het belangrijkste onderdeel hier is de shredderdraad, die er voor zorgt dat het afval verkleind wordt. Het kan zijn dat deze draad vervangen moet worden.

Op zoek naar een ander soort bladblazer? Neem contact met ons op en we kijken wat we voor u kunnen betekenen!

Contactformulier
*
*
*