Kettingzaag

Aanschaf van een kettingzaag in Elshout en omgeving


Een kettingzaag aanschaffen doe je niet zomaar. Het is belangrijk om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen en op die manier een kettingzaag te vinden die past bij jouw gebruik. Hiervoor kunnen de volgende aspecten tegen elkaar afgewogen worden:

Gebruik

Fulltime, professioneel of voor thuis? De mate waarin u uw kettingzaag gebruikt is belangrijk bij de keuze voor de juiste kettingzaag. Wanneer je de kettingzaag nodig hebt voor thuisgebruik, zal je deze minder vaak gebruiken dan wanneer de kettingzaag nodig is voor je werk.

Soorten zagen

Er zijn verschillende soorten kettingzagen. De voornaamste zijn de professionele zagen, de allround zagen, de consumentenzagen en de snoeizagen. De professionele kettingzagen leveren de hoogste prestaties en hebben de beste ergonomie. De allround zagen zijn in prestatie net iets minder, maar in kwaliteit vergelijkbaar met de professionele kettingzagen. Deze kunnen ook gebruikt worden voor particulieren, om bijvoorbeeld haardhout te zagen. Ook consumentenzagen kunnen hiervoor gebruikt worden. Deze zijn wat kleiner dan de andere zagen en daarom flexibeler in gebruik. De laatste soort kettingzaag is de snoeizaag. Deze is vooral ontworpen voor boomonderhoud.

Onderhoud

Om de levensduur van kettingzagen te verlengen, is het belangrijk dat deze goed onderhouden worden. De Langstraat Tuinmachines helpt hier graag bij. Ook bij het uitzoeken van een nieuwe kettingzaag staan wij paraat. Wij hebben verschillende Dolmar kettingzagen in ons assortiment. Bent u toch naar iets anders op zoek dan een Dolmar kettingzaag? Informeer dan bij ons naar de mogelijkheden en we helpen graag verder!

Contactformulier
*
*
*