Verticuteermachine

Verticuteermachines in Elshout en omgeving


Verticuteren

Verticuteren is het weghalen van mos en viltlagen in je gazon. Mos ontstaat wanneer de grond in een slechte staat is. Dit kan komen door te weinig zuurstof en te weinig voedingsstoffen in de bodem. Deze zorgen ervoor dat de mos als het ware wint van het gras. Oorzaken hiervan kunnen zijn te veel schaduw en te kort maaien. Om het mos en de viltlagen weg te halen, kun je verticuteren. Dit wordt gedaan met een verticuteermachine. Het gebruiken van een verticuteermachine kan als het ware vergeleken worden met het schoonharken van het gazon. De machine verwijdert het mos en de viltlaag door de wortels door te snijden. Hierdoor kan er ook niet direct weer nieuw mos worden gevormd en heeft het gras weer de kans om te groeien.

Wanneer moet je verticuteren?

Je hoeft niet te verticuteren zo gauw er een viltlaag zichtbaar is. Een dunnen viltlaag (van ongeveer één centimeter dik) is juist goed voor het gazon. De viltlaag beschermt het gazon tegen hitte en houdt water vast. Als de viltlaag dikker wordt dan één centimeter is het tijd om het gazon te verticuteren. Dit zal ongeveer twee keer per jaar het geval zijn: rond maart en in augustus.

Hoe moet je verticuteren?

Verticuteren kan met de hand gedaan worden, maar dit is een hardnekkige klus. Het handigst is om een verticuteermachine te gebruiken.
Voor je begint met verticuteren is het belangrijk om je gazon te maaien. Je gebruikt de verticuteermachine hetzelfde als een grasmaaier: je gaat baan voor baan het gazon over en doet dan nog een keer hetzelfde in tegengestelde richting. Bij sommige machines is de diepte van het mes onder de verticuteermachine zelf in te stellen. Als dit bij jou het geval is, kies dan voor een diepte van ongeveer een halve centimeter. Na het verticuteren ga je nogmaals met de grasmaaier over het gezon. Hierna kan het gazon bemest worden om extra voedingsstoffen in de grond te stoppen. Na behandeling met een verticuteermachine ziet het gazon er niet zo fraai uit, maar na een paar dagen is het al weer een stuk opgeknapt.

Verticuteermachines

Bij De Langstraat Tuinmachines Elshout hebben we elektrische verticuteermachines in het assortiment. De Wolf Garten verticuteermachine is een elektrische verticuteermachine met een vermogen van 1300 Watt. Deze machine heeft een messensysteem met 9 dubbelmessen. De totale werkbreedte is 32 cm. De elektrische verticuteermachine heeft een inklapbare duwboom, transportinstelling, beugelschakelaar en kabelbeschermer. Bovendien is de machine geschikt voor een gazon met een oppervlakte van maximaal 500m2. Een opvangzak van 60 liter is los verkrijgbaar.

Op zoek naar een ander soort verticuteermachine? Neem contact met ons op en we kijken wat we voor u kunnen betekenen!

Contactformulier
*
*
*